Monday, October 5, 2015

Must missa

Kus: Coca-Cola Plazas
Kui palju maksis? 6 (pühapäeva õhtul)

Ameerika staarikultuse ja seal valitseva Stanislavski meetodi sümbioosi tulemuseks on, et üks näitleja mängib ükskõik keda ja ükskõik mida.
"Musta missa" peaosaline Johnny Depp mängib keskealist kiilanevat Iiri päritolu gangsterit, talle on tehtud vastav grimm (hõredad hallinevad juuksed, puhmaskulmud, tedretähed, pigmendilaigud, mustakstõmbunud ebaühtlased hambad) ning ta kannab siniseid kontaktläätsesid. Tulemus: ta näeb ebaloomulik välja. Seda olen ma ammu muuseas mõelnud, et milleks kõik need karvlisandid ja grimm -- kui on vaja 50-aastast iirlast, miks mitte võtta vastav näitleja?
Ühtlasi meenub, et olen Johnny Deppi näinud nooremana halbades filmides nii indiaanlast kui mustlast kui -- taaskord --kiilanevat meest mängimas (viimane oli küll heas filmis "Fear and Loathing in Las Vegas)".
Tühi töö ja vaimu närimine tundub see kõik. Lisaks näidatakse lõputiitrite vahele uduseid kaadreid ning mustvalgeid fotosid päriselu vastavast gangsterist. Ei usu, et keegi eriti teaks tema tegelikku välimust.
Lisaks on film kaugelt liiga pikk (2 tundi ja 2 minutit), küllaltki igav ja veniv ning mitte eriti kaasahaarav.
Aga lõputiitrid vaatasin lõpuni, et teada saada, mis laul see on:Animals. Don`t bring me down

No comments:

Post a Comment